Design et stilfuldt børneværelse 

Det kan være svært at finde ud af, hvordan man skal indrette et børneværelse. Det er en balancegang mellem at give barnet plads til at lege og udfolde sig, og samtidig have det pænt og funktionelt. Mange vælger at male alle væggene i barnets farver for at skabe en hyggelig stemning, men det er ikke nødvendigvis den bedste løsning. I denne artikel vil vi give dig nogle gode råd om, hvordan du kan designe et stilfuldt og funktionelt børneværelse. 

Start fra bunden og planlæg dine kreative udfoldelser 

Mål børneværelset op, og beslut, hvordan pladsen skal bruges. Afhængigt af børneværelsets størrelse kan du overveje tofarvet maling til væggene i neutrale farver som råhvid eller grå og derefter tilføje en lys farve som gul eller lyserød for at give mere farve og stil. Hvis du er på udkig efter noget særligt, kan du overveje tapet med sjove mønstre eller et børne gulvtæppe, der vil skabe liv i dit børneværelse. 

Der skal både være plads til at sidde og tegne og lege på gulvet 

Vælg møbler, der passer til rummet og tjener deres formål. Vælg multifunktionelle møbler som f.eks. køjesenge med skuffer og skriveborde under dem, så børnene kan lege og studere på én gang, indbyggede hylder til opbevaring af bøger, legetøj, tøj osv. eller vægmaleriskabe. Til børn, der elsker at klatre rundt på ting, bønnesække og gulvpuder er det en god mulighed. 

Tilbehør som mange glemmer – gulvtæppet 

Tilføj børnetæpper til rummet, f.eks. børnetæpper i dansk design fra firmaet “That’s Mine”. Disse tæpper findes i mange forskellige farver, stilarter og størrelser, så du kan finde et tæppe, der passer perfekt til dit børneværelse. De tilføjer også blødhed og legesyge til rummet, hvilket gør det hyggeligere og indbydende. Har du mindre børn der opholder sig meget på gulvet, er det desuden en stor fordel at have et blødere underlag til a barnet kan færdes på gulvet. 

Når der ikke er mange alternativer, men heldigvis ikke skal nøjes 

Det kan være svært at finde et gulvtæppe der passer godt ind i den mere moderne stil, vi efterhånden ser alle steder, samtidig med at det er noget der skal have med børn at gøre. ofte falder vi over en bilbane på et tæppe, når vi vil have et børne gulvtæppe, men med “That’s Mine” har du nu muligheden for at finde et flot tæppe som både børn og voksne vil elske at se og lege på. 

Endelig kan du vise børnenes kunstværker på vægge eller hylder, hænge gardiner eller persienner med lyse mønstre eller farver op og tilføje nogle tøjdyr eller dukker for at skabe liv i børneværelset. Glem ikke at medtage alderstilpasset belysning som f.eks. felys.