Druen, der skiftede navn, da den krydsede Atlanten

Der er så mange fantastiske vine i verden. Man kan ikke nå at smage dem alle, så man må finde sine favoritter og gå efter dem. Lidt læsning om vine skader heller ikke, hvis man skal vælge den rigtige til en god middag med vennerne. Hvis man går bare en smule i dybden med vin, så vil man hurtigt opdage at sorten af drue spiller en afgørende rolle for, hvordan vinen smager. Der er bestemt ikke ligegyldigt hvilken drue man vælger.

Den kendte og højt elskede drue, primitivo, har været anvendt i mange fantastiske vine. Og primitivo har gået sin sejrsgang hele vejen over Atlanten, hvor den har fået et nyt navn, som nok kendes lige så godt af nutidens vinelskere. I USA hedder primitivo Zinfandel og dyrkes i stor stil. Her fremstilles de mest fantastiske vine, hvor druen altså blot har skiftet navn. Men den oprindelige primitivo kan dateres tilbage til 1799 og dyrkes især i Italien, hvor dens popularitet er stigende.

Fremragende ledsager til god mad

Står menuen på grillet kød, med marinade og sovs, så er vin, fremstillet på primitivo, et rigtig godt bud på en ledsager. Vinen har en stor frugtsødme, som gør den velegnet til rigtigt mange gode retter, også fra det danske køkken. Har du endnu ikke fundet vinen til julemiddagen, så prøv en primitivo. Du vil helt sikkert ikke fortryde.

Og vin og mad er en fantastisk kombination. Har man sammensat menu og vinmenu rigtigt, så kan man se frem til at måltid, hvor vin og mad gensidigt kompletterer hinanden, og løfter hinandens smag. Det giver en høj stemning omkring bordet, når tingene passer sammen. Tag endelig primitivo til bords med de kendteste danske retter.

Nyd hver en slurk

God vin behøver ikke at være dyr. Til gengæld føles god vin altid som en ekstra luksus, både i hverdagen og til fest. Det er synd ikke at smage, når nu man har god vin i glasset. Lad altid vinen hvile lidt i munden, før du synker. Så får du alle de fine nuancer med. Det er ren velgørenhed for smagsløgene.