Ford Imponerer med Kraftfuld Elbil

Det er endelig ved at blive mere populært herhjemme, at køre i en elbil. Danmark har en lang historie med grønne og klimavenlige værdier, så man kan måske undre sig over, at vi ikke har været helt foran i forhold til elbiler. Det har længe været tilfældet, at en elbil er mindre belastende for miljøet, end en bil der kører på benzin eller diesel. Der har også været elbiler på markedet i rigtigt mange år: også selvom de færreste var opmærksomme på deres eksistens, før Tesla gjorde det mainstream og moderne. Så hvorfor er vi først nu begyndt at åbne øjnene op for elbiler her i Danmark?

Jeg tror i høj grad det handler om, at der er grænser for, hvor store kompromiser vi er villige til at indgå. Vi har det godt her i Danmark, og det er noget vi værner om. Danmark er et sted, hvor mennesket er i fokus, og hvor vi synes alle skal have det godt. Det er med udsæt i disse værdier, at et koncept som ”hygge” har kunnet trives, og blive til en central del af dansk kultur. Vi skal selvfølgeligt hjælpe hinanden, men der er grænser for, hvor langt man skal gå. Vi forventer at alle hjælper hinanden, når de kan. Men vi finder det ikke acceptabelt, at ét menneske skal ofre deres egen komfort og livsglæde, for at et andet menneske kan opnå selvsamme. Det giver ikke nogen mening: det går imod hele værdisættet. Idéen er at alle skal have det godt, og at vi kan komme tættere på det, ved at løfte i flok. Men hvis man ofrer sin egen livsglæde, så skaber man et minus i tilfredsheds-budgettet, og det er absolut ikke planen.

Og det er lige præcis det, der var problemet med elbiler før i tiden. Ganske vist var de bedre for miljøet, og det er noget vi går op i. Men det var ikke muligt at købe en elbil dengang, der ikke krævede, at man gik kraftigt på kompromis med køreglæde og komfort. Bilerne dengang var klodsede og langsomme. De have store og tunge batterier, som alligevel ikke kunne holde nok strøm til, at man kunne klare længere køreturer uden at skulle lade op i timevis på halvvejen. At købe en tidlig elbil var altså noget der krævede, at man gik på kompromis med livsglæden. Det er ikke noget vi forventer af hinanden, så der var ikke noget socialt pres for, at bruge elbiler.

Men nu ser verden anderledes ud. Særligt nu hvor Ford har imponeret med den kraftfulde Ford mustang mach-e elbil, er det helt tydeligt, at elbilen er en del af Danmarks fremtid. Moderne elbiler er ligeså kraftfulde som de tilsvarende benzinbiler, og de kan køre ekstremt langt på en opladning. Det er samtidig hurtigere end nogensinde før, at lade elbilen op, og komforten er samtidig i topklasse. Der er altså ingen undskyldninger længere: den moderne elbil er kompromisløs.