Guide: Dette skal du have i din førstehjælpskasse

Uanset om man befinder sig på arbejdet eller derhjemme, er det vigtigt at have en førstehjælpskasse tæt ved hånden. De fleste skader er vi i stand til selv at minimere og få bugt med, blot ved hjælp fra nogle enkelte fornødne redskaber. Læs med, hvor vi i denne artikel guider til hvad du bør have i din førstehjælpskasse.

Vi kender det alle, man står i køkkenet og kommer til at snitte sig med kniven, eller uheldigvis falder man ned af trappen og slår hul på knæet. Små skader sker og opstår løbende og uforudsete. Med en førstehjælpskasse er man i stand til hurtigt at få stoppet blodet, renset såret og kunne lade det hele. Hermed undgår man den lange tur til lægen, og kan hurtigt selv gribe ind, i tilfælde af, en mindre ulykke udvikler sig.

Desinfektion

En af de væsentligste remedier at have i sin førstehjælpskasse er desinfektion. Dette kan enten bestå i en form for flydende sprit eller små vådservietter der er antibakterielle. Når et uheld opstår, er det vigtigt at få renset såret med det samme, for derved at eventuelle bakterier begynder at samle sig og derved skabe infektion.

Gaze kompressor

Er der tale om et uheld med en større grad af forblødning, er den anvendeligt med en gaze kompressor i sin førstehjælpskasse. Dette kan hjælpe med at ligge et yderligere tryk, og således forhindre en i at tabe yderligere blod. Hvis alene en gaze kompressor ikke er nok til at stoppe forblødningen, bør man i dette tilfælde overveje at kontakte sin nærmeste læge.

Plaster og bandage

I tilfælde af at man slår et lille hul på huden, er det rart at have både plaster og bandage liggende i sin førstehjælpskasse. Der er ikke tal på hvor mange gange i livet man får brug for et plaster eller en lille rulle bandage, hvorfor det er yderst behjælpeligt at det ligger lige ved hånden.

Medicin

Det er ikke i alle førstehjælpskasser at der medfølger medicin. Dette er noget man selv kan indkøbe således at man er beredt i tilfælde at feber, hovedpine eller alle form for smertende der kræver noget lindrende.