Sådan Laver du Sund Kost på Få Minutter

Alle vil gerne leve et sundere liv. Det betyder dog ikke, at det automatisk bliver første prioritet for os alle sammen. Alle mennesker er forskellige, og vi har derfor forskellige værdier og prioriteter. Jeg vil gerne være sund, da det er noget der har en masse fordele. Jeg ved dog også, at jeg ikke har lyst til at opgive en masse ting i mit liv, bare for at være sundere. Det ville eksempelvis ikke passe mig særligt godt, at bruge mindre tid med min familie. En træningsrutine der tager mig væk fra min familie flere timer om ugen, og som kræver at jeg står og sveder i et køkken, er altså ikke noget jeg vil acceptere. Min familie er det vigtigste i mit liv, og fitness-centeret vil aldrig kunne overhale dem.

Jeg er dog samtidig klar over, at mit helbred på sigt vil have en stor betydning for, hvor meget tid jeg kan bruge sammen med min familie. Jeg ønsker at kunne være der for dem, og hjælpe dem med alle deres udfordringer. Det gør jeg bedst, når jeg er ovenpå og har det godt. Hvis jeg ikke passer godt på mig selv, og lever sundt, så vil det indhente mig på et tidspunkt. Jeg vil have mindre energi og overskud, og have lettere ved at blive syg. Når min familie er min første-prioritet, så er jeg altså nødt til også at holde mig selv sund og rask. Men hvordan får man lige de to ting i balance?

Jeg tænkte over dette problem meget længe, og nåede frem til, at der skulle nogle genveje til. Først fandt jeg frem til, at kosten er vigtigere end træningen. Jeg behøver ikke at svede på et løbebånd i 2 timer hver dag, for at være sund. Det er langt vigtigere, at jeg indtager sund og nærende kost. Maden vi spiser er byggestenene til vores kroppe. Spiser vi junkfood, så bygger vi en krop af affald. Spiser vi derimod en masse sund mad, så bygger vi en sund krop.

Men sund madlavning kan også godt være noget, der tager en masse tid. Så jeg begyndte at se mig om efter genveje til en sund kost. Det var sådan jeg fandt frem til grønne smoothies. Det eneste man behøver for at lave sund mad er en god blender, og en omgang frugt og grøntsager. Det tager ganske få minutter at blende det hele sammen til en grøn smoothie: og så smager den endda godt!

Det blev min genvej til en sund livsstil, og det er noget der virkeligt har virket for mig. Min familie er stadig min første prioritet, og jeg har ikke været nødt til at opgive dem på nogen som helst måde. Jeg har faktisk mere tid i hverdagen, da en smoothie er hurtigere at lave, end de fleste andre måltider.