Bøger af Leonora Christina Skov

En forfatter er en, som skriver bøger, det ved vi alle. Bøger kan være alt muligt fra faglitteratur om sammenhænge på mikroplan i naturen over historiske bøger og smukke, svært tilgængelige stykker poesi, til skønlitterære romaner. Det er den sidste kategori, Leonora Cristina Skov skriver sig ind i. Hun skriver bøger, der ofte handler om det mere aparte persongalleri og med forskellige udfordrende historietemaer.

Med sin selvbiografi opnåede Leonora Christina Skov stor anerkendelse og megen opmærksomhed. Her beskrives hendes forhold til forældrene, som i lange perioder var ufatteligt smertefuldt, af flere forskellige grunde. Men det, at Leonora Christina Skov var sprunget ud som lesbisk i en forholdsvis ung alder, kom til at skabe nogle brud og smertefulde konflikter mellem hende og forældrene. Især moderen har Leonora Christina Skov et meget anstrengt forhold til.

Mangel på kærlighed

Leonora Christina Skov følte ikke, at hendes mor var i stand til at give hende kærlighed. Dette førte til dybe konflikter mellem de to. Det kom også til et reelt brud, og det var under dette brud, at moderen døde af brystkræft. En hændelse der for Leonora Christina Skov nødvendiggjorde nedskrivningen af denne meget roste selvbiografi.

Leonora Christina Skov har aldrig været bange for at tage debatten og sætte sig selv på spil. Mange gange har hun taget en omgang med folk, hun absolut ikke var enig med. Nogen vil muligvis se hende som lidt provokerende. Men hun er en ægte, autentisk person, der står inde for sine valg og er villig til at forsvare dem om nødvendigt. Men ingen er vist i tvivl om, at Leonora Christina Skov ikke er nogen følelseskold person.

Sin helt egen

Nej, Leonora Christina Skov er helt sin egen, med alt hvad det indebærer. Hun er som sagt ikke bange for at stå på mål for sine, til tider meget markante, holdninger. Men samtidig fornemmer man tydeligt et menneske, som har en stor følsomhed og et ægte behov for kærlig anerkendelse. Et behov som vi alle selvfølgelig dybest set har, men som måske er ekstra tydeligt hos Leonora Christina Skov, formentlig forårsaget af det smertelige forhold hun havde til sin mor.