Dekorative planter som kan spises

Planter kan være med til at give ethvert hjem en dejligt naturlig fornemmelse og en livlig indretning. Der findes et hav – eller skal vi sige en skov – af planter, som man kan vælge imellem for at give ens hjem nyt liv. Nogle planter, som bronzefennikel, er ikke bare dekorative – de kan også spises! Så hvis man gerne vil have flot indretning, der også kan spises, så er spiselige urter et godt bud.

Planter kan være med til at gøre en stor forskel i et hjem der ingen planter har. Hvis man vælger de rigtige planter, så kan de også være med at tilføje mere ren luft derhjemme, udover at de er flotte og farverige at se på. Hvis man godt kan lide at spise sine planter, så kan man vælge de spiselige af slagsen, som for eksempel en bronzefennikel, som har flere fordele.

Spis din plante

Man bør naturligvis undersøge om en plante er spiselig før man spiser den, da nogle planter ligefrem kan være giftige for mennesker. Bronzefennikel både dufter og smager godt, og den kan for eksempel bruges i fiskeretter, supper og salater. Den kan altså spises, men den er også utrolig flot at se på med sine tynde og fine trådlignende blade.

Fordi bronzefennikel dufter som den gør, så har den det med at tiltrække svirrefluer – og det er en fordel, fordi de som tak for læ til gengæld spiser en masse bladlus. Det kan altså være nyttigt at have en bronzefennikel stående derhjemme i vindueskarmen.

Være kreativ med dine planter

Der er plads til en masse kreativitet med planter. Det kan være en sjov og spændende jagt at finde forskellige planter og farver at kombinere med indretningen derhjemme, og det er samtidig også berigende at bruge planterne på flere måder, hvis de tillader det. Hvor fantastisk er det ikke, at man kan have en plante stående, som pynter op i et rum, men som samtidig kan tilføje en masse smag til en ret?

Det handler blot om at gå på opdagelse i planteriget. Besøg Plantorama.dk og se det store udvalg af planter, hvoraf nogle kan spises.