Gode grunde til at kontakte en byggesagkyndig i en bolighandel

Hvis man skal handle bolig, så er der mange dokumenter, der skal udfyldes og lovpligtige formalia, der skal på plads. At der er lovgivning på området, er naturligt nok. Det giver god mening for alle parter, at der er gennemsigtighed og vished om, hvad der handles. En køber, der er interesseret i en bolig, har naturligvis behov for at vide lidt om de årlige omkostninger og standen på den bolig, han eller hun står overfor at skulle købe. Der skal være fairness i handlen.

En byggesagkyndig kan være behjælpelig med mange ting i den forbindelse. For køber kan det være en stor hjælp at få en byggesagkyndig til at gennemgå boligen, før man beslutter sig. En gennemgang af boligen kan meget nøjagtigt vise, hvilken stand den er i, og hvor der er muligheder for forbedringer. Mange sælgere vælger at få en byggesagkyndig til at udarbejde en tilstandsrapport. Det giver køber mulighed for at få det nødvendige indblik i ejendommens tilstand, og samtidig kan den være med til at friholde sælger for ansvar for mangler og fejl.

Grundig gennemgang

Hos botjek.dk kan man få kontakt med en byggesagkyndig, som kan komme ud og gennemgå boligen fra A til Z. En byggesagkyndig har den nødvendige uddannelse, erfaring og ekspertise til at gennemskue selv de mindste svage punkter. For en køber kan det være en stor fordel at have sådan en person med ved sin side. Har sælger valgt at få udarbejdet en tilstandsrapport, så er en sådan altid foretaget uvildigt, så den ikke favoriserer nogen af parterne. Der er tal om sagligt og fagligt velbegrundet arbejde, som er til at stole på for begge parter i handlen.

Tryghed er afgørende

Ikke kun for køber, men også for sælger, er det afgørende at alle er trygge i handlen. Et efterfølgende retsligt opgør om eventuelle tvister, kan blive opslidende og dyrt. Der er ingen grund til at løbe en sådan risiko, hvis man kan få en byggesagkyndig til at gennemgå boligen på forhånd, så man har klarhed over, hvad der handles. Det er simpel sund fornuft.