Kom godt i gang med at løbe

Under Coronapandemiens nedlukninger, hvor også fitnesscentre har været lukkede, har mange motionister valgt at snøre løbeskoene og løbe en tur for at holde sig i form. Løb er en billig og let tilgængelig måde at dyrke motion på, og måske er det en af grundene til, at så mange gør det. Vil du også i gang, så læs med her, hvor vi guider dig til, hvordan du kan komme godt i gang.

I princippet er det bare at snøre skoene og så komme afsted, men der er flere ting, det kan være værd at være opmærksom på, inden du sætter kursen mod skoven, så du får en god oplevelse og har lyst til at blive ved med at løbe, herunder at anvende løbetøj.

Disse ting skal du være opmærksom på

Det går ikke at løbe afsted i cowboybukser og de sko, du lige havde på. Nej, den bedste løbeoplevelser får du ved at investere i et eller flere sæt løbetøj. Det er vigtigt at kunne bevæge sig frit uden at noget strammer eller gnaver, og lige præcis disse ting er der taget hensyn til i designet af løbetøj.

Når du begynder at løbe, så vær varsom med ikke at gå for hårdt til den den allerførste tid, selvom du har købt det bedste og dyreste løbetøj. Du kan evt. lægge intervaller ind, hvor du går stille og roligt og gradvist korte dem ned og til sidst udfase dem. Mærk efter og pres ikke dig selv i starten. Det kan du gøre, når du er kommet godt i gang og har løbet lidt tid. Med en blid opstart reducerer du risikoen for skader, og løbeskader er noget, enhver erfaren løber har respekt for, da det kan tage meget lang tid at komme i gang igen efter en skade.  

Når du skal ud at løbe, vil det øge din motivation og give dig en bedre løbeoplevelse, hvis du løber i et terræn, du synes er rart. Selvfølgelig kan man løbe i gaderne, men ude i skoven eller på et stisystem med grønt omkring dig kan du nyde turen endnu mere i dit nye løbetøj.