Nørrebro guide: Det skal du opleve

Nørrebro er en af Københavns brokvarterer og med sine cirka 80.000 mennesker fordelt på 4 kvadratkilometer, er det også den mest befolkningstætte af slagsen. Nørrebros grænser udgøres af Søerne mod Centrum, Bispebjerg, Frederiksberg samt Østerbro. Bydelen blev etableret i 1850erne, da hovedstadens volde blev nedlagt, og til at begynde med var Nørrebro blot et arbejderkvarter, mens det i dag kendetegnes ved at huse rigtig mange studerende, kunstnere og personer med anden etnisk baggrund end dansk. Det er alt sammen med til at gøre Nørrebro til et multikulturelt og fantastisk sted at være, og derfor er bydelen et fantastisk spændende sted at besøge – både som turist og lokal. Vil du gerne have et bedre overblik over netop, hvad du skal opleve, og hvor du skal tage hen, kan du læse med her.

Ikke blot en simpel bydel
Nørrebro er så meget mere end blot at være en del af København. Måske du har hørt om Jagtvej og Nørrebrogade? Det er de to mest centrale gader på Nørrebro. Selv om Nørrebro i dag anses som én samlet bydel, er Jagtvej den vej, som opdeler bydelen i hhv, Indre og Ydre Nørrebro. Og så er der Nørrebrogade, som er en summende handelsgade med supermarkeder og småbutikker, og som om natten fortsat har masser af liv med åbne kiosker og kebab-steder.

Er der nogen seværdigheder på Nørrebro? Det er der i hvert fald! Her er for eksempel Politimuseet,  Zoologisk Museum, Sankt Hans Torv, Søerne, Dronning Louises Bro, og Superkilen, som er en urban park fra 2012. Det Grønne Område, Den Sorte Plads og Den Røde Plads udgør tilsammen parken, og ved netop Den Røde Plads ligger Nørrebro Hallen, hvor du kan spille diverse sportsgrene, gå på loppemarked, eller besøge et folkekøkken.

På Assistens Kirkegård ligger nogle af landets store navne begravet, fx H.C Andersen, Niels Bohr, Søren Kirkegaard, og mange flere, og på Nørrebro Teater kan du fange en af de populære forestillinger, som bliver vist.

Pak de gode sko med i tasken og tag på en de mange forskellige guidede tours til fod. Turene koster ikke særlig meget, og du får så meget ud af det – både fysisk og mentalt. Det er rarrt at opleve Nørrebro til fods, og du ender ofte med at besøge steder, som du aldrig selv ville have fundet. Du kan både finde tours, som viser de meget gængse steder på Nørrebro, men du kan også booke særprægede af slagsen som for eksempel en såkaldt ”ghetto tour”.

Rigtig god fornøjelse med dit besøg på Nørrebro!