Sådan Gør du Computerspil til en Familieaktivitet

Der er mange forældre der er bekymrede over, at deres børn bruger så meget tid på, at spille computerspil. Hvis du også har det sådan, så bør du måske starte med at spørge dig selv om, hvad det er du helt præcist er bekymret for. Er din bekymring, at de bruger så meget tid foran en skærm? I så fald bør du måske først og fremmest overveje, om du stiller et godt eksempel for dine børn. Hvor mange timer bruger du om dagen på at kigge på et TV, en computer eller en mobiltelefon? Hvis man tæller ordentligt efter, så vil mange forældre finde ud af, at de faktisk bruger mindst ligeså mange timer om dagen foran en skærm, som deres børn gør. Vi har skærme overalt nu om dage, og en af dem slæber vi rundt på i lommen, så den altid er med os. Man kommer altså meget let til at bruge rigtigt mange timer om dagen på at stirre på en skærm. Hvis det er skærmtiden du er bekymret for, men du selv bruger samme mængde tid foran dine egne skærme, så kan det anbefales at arbejde på dig selv først. Ingen har lyst til at lytte til nogen, der siger én ting, men gør noget andet. Du er nødt til at være et godt eksempel overfor dine børn, og det er du bedst ved, at skære ned på mængden af tid du selv bruger foran en skærm. De aktiviteter du ender med at udskifte skærmtiden med kan sagtens ske at være ting, som dine børn også gerne vil deltage i – og så bliver der jo helt automatisk skåret ned på deres skærmtid også!

Men hvad hvis man er okay med mængden af tid børnene bruger foran skærmen, men er mere bekymret over, at de sidder og er isolerede fra familien? Det er også en ganske udbredt bekymring, og den giver god mening. Det er vigtigt at tilbringe kvalitets-tid sammen med familien, og her kan de fristende spil på computeren ofte have en negativ effekt. Det lyder mere spændende at spille et action-spil alene på computeren, end at ”bruge tid med familien”. Men hvad hvis man kombinerede de to ting?

Der findes rigtigt mange computerspil, hvor der er plads til flere spillere. Du kan altså med fordel flytte computeren eller spillekonsollen ind i stuen, og købe en ekstra PS4 controller. Nu er du klar til at gøre computerspil til en familieaktivitet! I kan udfordre hinanden i alt fra skydespil til racerspil. På den måde behøver børnene ikke at opgive en aktivitet de nyder, men kan i stedet nyde den sammen med familien. Du gør en asocial aktivitet til en social aktivitet, og på den måde er dit problem løst!